Home > Behandelingen > Carpaal tunnelsyndroom, behandeling

Carpaal tunnelsyndroom, behandeling

De behandeling in het kort:

  • Duur ingreep: 15 minuten
  • Ingreep op de poliklinische OK
  • Op 1 dag consult en onderzoek
  • Herstel: enkele dagen

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 15 via het Klantcontactcentrum
Toegangstijden
2 weken
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 12 15 via het Klantcontactcentrum
Route Zuid 0.13

Verloop behandeling

U heeft last van een prikkelend gevoel en/of tintelingen in uw vingers en hand. Ook kunt u een doof gevoel in de handpalm en vingers hebben. Misschien heeft u last van een carpaal tunnelsyndroom. Hierbij zit de middelste zenuw van uw pols in de knel. De pijn kan uitstralen naar uw onderarm, elleboog en/of schouder. Het kan voelen alsof uw hand opgezwollen is. Ook kunt u last hebben van enig krachtverlies in uw hand, waardoor u zomaar dingen kunt laten vallen. Klachten ontstaan vaak ’s nachts, aan een hand of aan beide tegelijk.


Diagnose

U bent door uw huisarts doorverwezen naar de CTS-polikliniek. Hier heeft u een gesprek met onze neuroloog. Deze luistert naar uw klachten en onderzoekt uw hand, pols en arm.

Vervolgens gaat u naar de afdeling Klinische Neurofysiologie. Daar kijkt onze laborant of de zenuw in uw pols inderdaad in de knel zit. Dat gebeurt met van een zenuwgeleidingsonderzoek (EMG).
Na het EMG gaat u terug naar de polikliniek en bespreekt de neuroloog met u de bevindingen en mogelijke behandelingen. Op basis van uw situatie adviseert de neuroloog een polsspalk, een injectie in de pols of een kleine operatie onder plaatselijke verdoving. Als u geopereerd moet worden, bespreekt de CTS-verpleegkundige dezelfde dag wat de operatie inhoudt.

Dit filmpje is opgenomen in ons oude ziekenhuis. In 2017 zijn we verhuisd naar een prachtig nieuw gebouw.

Wij beslissen graag samen met u. De 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.


Behandeling

Moet u geopereerd worden, dan komt u op de afgesproken datum naar ons ziekenhuis. De ingreep vindt plaats op de poliklinische OK. De chirurg maakt sneetje in de handpalm waardoor de zenuw meer ruimte krijgt. Hierdoor werkt de zenuw beter. U kunt na de operatie wat napijn hebben, hiervoor kunt u paracetamol gebruiken.


Naar huis

U kunt direct na de ingreep naar huis.


Nazorg

Na de operatie leggen we een drukverband en een mitella aan. Houd uw arm de eerste dag in de mitella. Het drukverband mag u de dag na de operatie verwijderen. Een pleister over het wondje is dan voldoende. Uitgebreid douchen of in bad raden we de eerste twee weken af.
U kunt de dag na de operatie beginnen met oefeningen voor de vingers. In het begin gaat dit wat moeizaam, maar na een paar dagen merkt u dat het veel beter gaat.

Nieuws & Actualiteiten

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure