Voordelen MijnZMC
Op het startscherm krijgt u een inlogscherm te zien. Er staan twee manieren om in te loggen:
of
Als patiënt van het Zaans Medisch Centrum heeft u een medisch dossier. In het dossier staan alle medische gegevens. Kort gezegd is dat alles wat wij hebben gemeten, gevraagd en vastgesteld tijdens de behandeling.
MijnZMC is het online patiëntenportaal voor patiënten van het Zaans Medisch Centrum. Hiermee heeft u altijd en overal op een veilige manier toegang tot uw medisch dossier.
Krijgt u de volgende foutmelding te zien?
Klik dan op home.
Als het goed is, kunt u daarna gewoon inloggen of weer verder werken in het portaal. Dit is niet hoe het portaal hoort te werken maar voor nu een tijdelijke oplossing. Wij zijn hard bezig ervoor te zorgen dat u deze foutmelding niet meer te zien krijgt.Dank voor uw begrip.
U kunt ook de volgende zaken controleren:
Lukt het inloggen niet omdat u dit voor de eerste keer doet en heeft u hierbij hulp nodig?
U kunt dan hulp krijgen bij het Informatiepunt van de Bieb. Vanuit zes lokaties in de Zaanstreek staan de collega's van de Bieb klaar om u gratis hulp te bieden. Klik hier voor meer informatie.
U kunt bij De Bieb ook gratis de cursus Digivitaler volgen. U leert dan werken met MijnZMC en de Beter Dichtbij app. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van De Bieb. Klik hier voor meer informatie.
Het uitbreiden van uw DigiD met extra controle via sms maakt uw DigiD veiliger. Tijdens het inloggen ontvangt u dan via een sms een code. Alleen met die code kunt u DigiD gebruiken. U kunt DigiD met sms-verificatie aanvragen via www.digid.nl. U logt in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en klikt op de link 'Controle via sms aanvragen'.
Ga naar de website van DigiD om sms-verificatie aan te vragen.
Om in te kunnen loggen in MijnZMC, heeft u DigiD met controle via sms of de DigiD-app nodig.
Heeft u wel een DigiD, maar nog niet met controle via een sms? Op de website van DigiD kunt u DigiD-gegevens bekijken en de sms-verificatie aanvragen. Let op: dit kan tot vijf werkdagen duren.
Bent u uw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Dan kunt u deze opnieuw aanvragen via de website van DigiD.
Om in te kunnen loggen heeft u een computer, tablet of telefoon met toegang tot internet nodig. Daarnaast heeft u DigiD met sms-functie of de DigiD-app nodig.
Nee, u kunt dan niet inloggen. Lees op deze pagina hoe u de sms-functie of de DigiD-app kunt gebruiken.
Patiëntenfolders helpen u om u goed voor te bereiden op uw behandeling of onderzoek. Uw arts zet patiëntenfolders voor u klaar in MijnZMC. U kunt ze op uw gemak online lezen of uitprinten.
Als u na het lezen van de folder nog vragen heeft, stel deze dan aan uw zorgverlener bij uw volgende afspraak.
U kunt personen toestemming geven om uw dossier in te zien via MijnZMC. Als u zelf gemachtigd bent om het dossier van iemand anders in te zien, kunt u dat via MijnZMC bekijken onder mijn gegevens > privacy.
Hier vindt u de gegevens zoals ze bij ons bekend zijn. Controleer ze goed! Als deze niet meer kloppen, kunt u ze zelf aanpassen. Lukt dat niet? Stuur dan een mail naar contact@zaansmc.nl.
Deze categorie bestaat uit de volgende onderdelen:
Persoonlijke gegevens, bijvoorbeeld uw contactpersonen, uw adresgegevens, uw huisarts, apotheek en tandarts en uw thuissituatie.
Privacy, bijvoorbeeld of u toestemming heeft gegeven aan iemand anders om uw dossier in te zien en of u toestemming heeft gegeven uw gegevens te delen met andere zorgverleners.
Overig, bijvoorbeeld een overzicht van de zorgkosten voor uw behandeling en u kunt hier ook zelf aantekeningen maken.
Soms moet u voor een afspraak een vragenlijst invullen. De zorgverlener heeft dan een goed beeld van uw situatie. Onder dit onderdeel vindt u alle vragenlijsten die u nog moet invullen of al ingevuld heeft.
U kunt de volgende onderdelen van uw medisch dossier vinden:
Uw medische gegevens, bijvoorbeeld uw allergieën, uw voorgeschiedenis, verschillende bestanden, medicijnen die u gebruikt en u kunt hier uw dossier downloaden.
Uitslagen, bijvoorbeeld metingen, bloeduitslagen, uitslagen van een biopsie en de onderzoeken van de radiologie.
Houdt u er rekening mee dat alle uitslagen meteen te zien zijn en dat uw zorgverlener de uitslagen misschien nog niet met u heeft besproken. U bepaalt zelf of u de uitslagen vooraf wilt bekijken. Wij vragen u ons niet meteen te bellen als u iets niet begrijpt wat in de uitslag staat. Uw zorgverlener vertelt u tijdens de volgende afspraak wat de uitslagen betekenen.
Rapporten, bijvoorbeeld behandelverslagen en verpleegkundige verslagen.
Overig, bijvoorbeeld brieven die naar uw huisarts zijn gestuurd, adviezen en of er een behandelbeperking is.