Home > Behandelingen > Handrevalidatie (voor volwassenen)

Handrevalidatie (voor volwassenen)

De behandeling in het kort

  • Behandeling complexe klachten aan hand, pols of arm
  • Bij acuut handletsel: streven om behandeling binnen 4 dagen te starten
  • Doel behandeling: dagelijkse bezigheden normaal of gemakkelijk uitvoeren

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 85
Toegangstijden
Eerste polibezoek 14 dagen
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 12 85
Zorgboulevard

Verloop behandeling

U heeft klachten aan uw hand, pols en/of arm waarbij alleen rust of fysiotherapie niet voldoende geholpen heeft.

Het letsel kan veroorzaakt zijn door een breuk of een ongeval. Voorbeelden van ander hand- en polsletsel: pees- en/of zenuwletsel, reuma of een aangeboren afwijking.

Op de revalidatieafdeling werken handtherapeuten samen met de revalidatiearts. Handtherapeuten zijn specifiek opgeleide fysiotherapeuten en ergotherapeuten.


Handenspreekuur

U bent door uw huisarts of specialist doorverwezen naar de revalidatiearts. Voor een intake komt u naar ons handenspreekuur. De revalidatiearts, hand-ergotherapeut en hand-fysiotherapeut onderzoeken uw hand, pols en/of arm. Op basis van deze onderzoeken bekijken zij wat de beste behandeling is. Dit kan zowel op de revalidatieafdeling zijn als bij de ergotherapeut of de fysiotherapeut om de hoek. Dit is afhankelijk van de soort klachten.

Bij acuut handletsel is het belangrijk dat er snel en op de juiste manier gehandeld wordt. Daarom is een snelle beoordeling door het handenteam belangrijk.  Wij proberen patiënten met acuut handletsel binnen vier dagen te zien op het spreekuur om te beoordelen welke behandeling passend is. Denk hierbij aan de juiste uitleg, adviezen en oefeningen.


Behandeling

Op het afgesproken tijdstip komt u naar ons ziekenhuis. Het doel van onze behandeling is dat u uw dagelijkse activiteiten, werk en hobby’s weer zo goed mogelijk kunt uitvoeren.

Sociale aspecten, zoals werk en vrijetijdsbesteding, komen eventueel aan bod. Op verschillende momenten is er overleg tussen onze revalidatie-arts en het behandelteam. Mocht tijdens de behandeling  blijken dat er behoefte is aan maatschappelijk werk, psychologische ondersteuning of advies op het gebied van werk dan is dat mogelijk.

De therapie bestaat uit (afhankelijk van het letsel):

  • voorlichting
  • littekenbehandeling
  • behandeling van zwelling
  • oefentherapie ter verbetering van de handfunctie
  • tape of een spalk

 

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure