De polikliniek in het kort
Uw huisarts heeft u doorverwezen naar onze polikliniek reumatologie. Een medewerker van ons klant contact centrum neemt telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak. Wilt u zelf uw afspraak inplannen? Kijk dan op MijnZMC of dit met uw ZD-nummer mogelijk is.
Op het afgesproken tijdstip komt u naar ons ziekenhuis. Bij de ingang kunt u zich registreren met uw identiteitsbewijs en ontvangt u een dagticket. Hier staat op waar u naartoe moet. Bent u te vroeg, neem dan plaats in de centrale wachtruimte op de begane grond of eerste verdieping. Tien minuten voor uw afspraak mag u doorlopen naar de wachtruimte van onze polikliniek reumatologie. Op de polikliniek meldt u zich aan met uw dagticket. Onze reumatoloog vraagt u over uw klachten te vertellen en verricht aanvullend lichamelijk onderzoek. Soms vraagt hij ook nog wat specifieke onderzoeken aan, bijvoorbeeld onderzoek van bloed en urine. Op basis van de uitslag van deze onderzoeken stelt hij een diagnose.
Uw reumatoloog maakt in overleg met u een zo goed mogelijk behandelplan voor u, gericht op het verminderen van uw klachten en op een betere kwaliteit van leven. Sommige reumatische aandoeningen gaan vanzelf weer over, maar een deel van de aandoeningen kan chronisch van aard zijn. Langdurige behandeling met medicijnen kan dan noodzakelijk zijn.
Wij beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.
Met algemene klachten kunt u bij al onze reumatologen terecht. Daarnaast hebben de meeste reumatologen in ons ziekenhuis een specialisatie, dus een gebied waar ze extra veel vanaf weten. Uw reumatoloog werkt veel samen met andere artsen, zoals uw huisarts, orthopeed, neuroloog en revalidatiearts en daarnaast ook met fysiotherapeut en ergotherapeut. Verder kunt u te maken krijgen met reumaverpleegkundigen. Deze verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in een aandachtsgebied binnen de reumatologie.