Pijncentrum

Het specialisme in het kort

  • Behandeling van pijnklachten
  • Veel voorkomende aandoeningen: aangezichtspijn, nekklachten, rugklachten, littekenpijn, dystrofie, acute pijn
  • Zorgverlening, diagnostiek, behandeling en nazorg op 1 afdeling

Polikliniek
075 650 79 06

Over het pijncentrum

Als u pijnklachten heeft die niet eenvoudig te behandelen zijn, kan uw huisarts of specialist u doorverwijzen naar ons pijncentrum. Wij proberen uw pijn te verminderen en uw dagelijks functioneren te verbeteren. Wij behandelen onder andere aangezichtspijn, nekklachten, rugklachten, littekenpijn, dystrofie maar ook als u last heeft van acute pijn zoals gordelroos en pijnklachten bij kanker. Eerst zoeken we naar de oorzaak van de pijn. Vervolgens stellen we een behandelplan op.


Uw eerste afspraak

Wanneer u door uw huisarts doorverwezen wordt naar het pijncentrum, ontvangt u van ons een uitnodiging met een vragenlijst. Het is belangrijk dat u deze vragenlijst invult. Dit kunt u doen via ons patiëntenportaal MijnZMC.nl. Zodra u de vragenlijst heeft ingestuurd, wordt er een afspraak voor u ingepland.

Neem tijdens uw eerste bezoek aan ons pijncentrum het volgende mee:

  • ID (paspoort of rijbewijs)

Wat kunt u verwachten tijdens uw eerste afspraak

Tijdens uw eerste afspraak voert de pijnbestrijder een gesprek met u naar aanleiding van uw vragenlijst. Als het nodig is, doet hij een lichamelijk onderzoek bij u. De pijnbestrijder doet een behandelvoorstel. Als u akkoord bent met het voorstel wordt er een vervolg afspraak voor u gemaakt.
In het geval dat het behandelvoorstel een invasie (bijvoorbeeld injectie therapie) behandeling voorstelt, wordt deze behandeling nooit op de dag van de eerste afspraak gedaan.

Deelnemen aan verkeer
Houd er rekening mee dat u (bijna) altijd na uw behandeling niet mag deelnemen aan het verkeer. Het is dus belangrijk dat u vervoer naar huis regelt.

Slikt u bloedverdunners?
Meld dit bij uw behandelend arts.


Onderzoek

Er zijn veel factoren die de ernst van uw pijn kunnen bepalen. Zowel lichamelijke, psychische als sociale factoren kunnen een rol spelen. We kijken altijd eerst wat de lichamelijke oorzaak is van uw pijn. Vervolgens onderzoeken we de andere factoren.


Ons team

Op ons pijncentrum vindt u zorgverlening, diagnostiek, behandeling en nazorg, allemaal op één afdeling. Er werken zeven pijnbestrijders in ons centrum. Ook is er een gespecialiseerde pijnverpleegkundige werkzaam. Onze pijnbestrijder kan u ook doorverwijzen naar bijvoorbeeld revalidatieartsen, fysiotherapeuten, orthopeden, neurologen, neurochirurgen en psychologen. Het pijncentrum werkt multidisciplinair. Dit betekent dat  door verschillende specialisten vanuit meerdere vakgebieden naar uw pijn gekeken kan worden.

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure